tisdag 4 april 2017

ALLA borde odla Micro Leaf!

Eleverna i åk 6 blev störda mitt i de nationella-proven då en av dem fick ögonen på denna låda med sitt svävande lock och utbrast "WOW KOLLA VAD SOM HÄNT!!!!!!"


Och visst ÄR det häftigt med all växtkraft. Dessa Micro Leaf såddes i onsdags och lämnades obevakade över helgen. Idag var de verkligen imponerade! Intresse i just åk 6 hade varit lite svalt för det där med odlingen i fönsterkarmen. Nu blev det dock annat ljud i skällan. "Finns det fler av de där lådorna?"

Hela våren har de odlingsforum jag är aktiv i bombarderats med bilder på egenodlade ärtskott. Ärtskott ÄR fantastiska. Jag tycker själv att just de där ärtskotten på leverpastejsmörgåsen på lördagsmorgonen sätter lite extra guldkant på tillvaron. Micro Leaf kan dock vara så mycket mer! På skolan har vi hela tiden nya sådder på gång. Det vi sår äts sedan i skolmatsalen. För några veckor sedan sålde eleverna odlingslådor för Micro Leaf på torget. Det blev några lådor över... så vi fick chansen att uppgradera några av de "köttfärstråg" vi använder annars. Det gör verkligen skillnad med dessa specialprodukter. Mycket lättare att hålla perfekt fuktighet i jorden och att vädra. Att det inte torkar ut över helgen, och inte blir för fuktigt och möglar.



Som synes har vi mycket på gång just nu. Gurkört, bodböna, ärtor, senap, bladrädisa, fänkål, ruccola, solros och så en blandning med kryddiga smaker. Alla borde odla detta! Alla skolbarn borde ha dessa i sina klassrum! Krasse på papper i all ära...men detta tillför definitivt ett ar dimensioner till. Framförallt i smakväg. Det är SÅ tydligt att nyfikenheten tar över när barnen odlat själva. Mer odling åt folket!....och speciellt de små folken som jag jobbar med då ;-)

3 kommentarer:

  1. Var köper ni fröna och vad använder ni för tråg?

    SvaraRadera
  2. Vi kör de fröer vi kommer åt till bra pris. Mycket är fröer som är avsedda för denna typ av odling. De säljs i storpack och ÄR billigare. Ibland kör vi även tex vanliga gula ärtor eller senapsfrön köpta i livsmedelshandeln. Det går bra det också... och detta blir VÄLDIGT billigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grymt! Tack för svar, senapsfrön visste jag inte att det gick att köpa i livsmedelshandeln. Ska genast undersöka. :)

      Radera