fredag 13 december 2019

Fredag - Morse byggde morseapparater och ville dela ut medaljer.

Det var tur att Morse kom och att han fick hålla sina lektioner med eleverna. Jag hade inte på så kort tid kunnat hosta fram lika roliga grejer som han hade med sig. Eleverna sa att de tyckte denna dag var den roligaste. Morse hade med sig sladdar, lite extra hemmabyggda kopplingar, ett kopplingsschema och ett morsealfabet. 
Han hade delat in eleverna i lag med 4 elever i varje…. eller i ”Omgångar” som Morse kallade dem. Han gillar ju det där med militära termer. På en given signal hade sedan eleverna fått bygga två enklare morse-apparater. En skulle placeras i huvudbyggnadens källare och en på övervåningen. När apparaterna sedan förbands med sladdar som Morse dragit, blev det möjligt att sända meddelande. Första omgången som sänt ett meddelande på varje håll utropades som vinnare.
- Egentligen hade jag velat dela ut medaljer till de duktiga eleverna… men min budget medgav visst inte det, muttrade Morse.

Jo jag var väl medveten om Morses kärlek till medaljer. Han hade blivit adlad och försetts med så många hedersmedaljer (som han ALLTID mycket stolt bar) att hans rock måste väga åtskilliga kilo extra. Hur som helst verkade det som både Morse och eleverna haft en riktigt bra dag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar