måndag 27 februari 2017

Odling på sportlovet

Sportlovet blev inte riktigt som vi tänkt oss. Nadja jobbade visserligen hela lovet, men jag och barnen var lediga och hade planerat att spendera större delen av lovet i slalombacken. Yngsta dottern hade även framfört önskemål om att besöka några av föreningsaktiviteterna som annonserats i kommunens sportlovstidning. Av detta blev det dock INGET. Yngsta dottern var sjuk HELA lovet. Efter flera dagar av tv-tittande, läsning, pysslande, tv-spel började barnen bli sugna på att göra annat. Odlandet och förädlandet av det vi odlat i fjol erbjöd då ett antal kreativa, annorlunda och roliga aktiviteter.

Äldsta dottern Linnéa skötte själv planteringen av våra Pelargonsticklingar. Frågan är bara om man "skadat" sitt barn om hon spontant utbrister: "Pappa, titta vilka fina rötter denna har. Den måste du fotografera."

Yngsta dottern Flora var stolt  då hon helt själv fick det STORA ansvaret att så de få dyrbara Rubeckia-frön vi lyckades torka i höstas.
Vi tinade ett par rejäla påsar krusbär från i somras som vi kokade. Det skulle blivit marmelad...men då den stelnade dåligt konstaterade vi att den istället får användas som sylt.
Köksbordet omvandlades till ett mindre slagfält då den första stora omskolningen skedda. Tomaten Vilma, Penséer och två sorters kronärtsskocka.

Trots den envisa förkylningen och det faktum att lovet inte blev riktigt vad vi tänkt, har vi ändå varit lediga och gjort saker vi gillar. Det är ju det som verkligen räknas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar